Saraybosna'dan 54 yardım tırı deprem bölgesine doğru yola çıktı

ResimCuma akşamı Saraybosna’dan 54 insani yardım tırı Türkiye ve Suriye’ye doğru yola çıktı.

Bosnalı insani yardım kuruluşu Pomozi.ba’nın kurucusu Elvir Karalic “10 gün boyunca gece gündüz süren çalışmaların ardından son aşamaya, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere ilk yardım konvoyunu gönderme aşamasına geldik. Şu anda arkamızda bulunan 54 tır bu gece Türkiye’ye doğru yola çıkacak, bugün 60 tır hazırlamayı planlamıştık ama bir takım teknik sorunlar yaşadık. Önümüzdeki dönemde yeni bir konvoy daha yola çıkacak, 100 tırdan fazla eşya toplandı.” dedi.

Karalic, depremin ardından büyük bir trajedi yaşandığını ancak Bosna Hersek vatandaşlarının da buna büyük bir duyarlılık gösterdiğini sözlerine ekledi.

Konvoydaki tırlarda, gıda ve hijyenik ürünler, çadırlar, ısıtıcılar, jeneratörler, uyku tulumları, yataklar gibi çeşitli yardım malzemeleri bulunmaktadır.

Son olarak da tüm vatandaşları çocuklara oyuncak bağışında bulunmaya çağıran Karalic, çocukların hiç oyuncağının olmadığı bilgisini aldık. Yani isteyen herkes buraya gelip birer oyuncak getirebilir. Tabi, ilk önce ben.” diye konuştu.

Bosna Hersek’in Türk Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de bugün yardım bağışında bulunan ve bu konuda büyük duyarlılık gösteren tüm Bosna Hersek vatandaşlarına teşekkür etti.

Bu içerik 18.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 90 kez okundu.