Saraybosna'da Yüksek Temsilcilik Ofisi (OHR) önünde protesto

Resim

Yüksek Temsilci Christian Schmidt'in Bosna Hersek Seçim Yasası ve Bosna Hersek Federasyonu Anayasası'nda yapılan değişikliklerle ilgili açıkladığı karardan duyulan memnuniyetsizliğin bir yansıması olarak Saraybosna’da Yüksek Temsilcilik Ofisi önünde başlayan protestolar ikinci gününde de devam etti.
Ekim ayında yapılacak seçim öncesinde Schmidt'in, Bonn yetkileri çerçevesinde uzlaşmaya varılamayan seçim yasası reformunu kendi üzerine alacağına dair iddialara tepki gösteren çok sayıda vatandaş ve siyasi parti lideri Yüksek Temsilcilik Ofisi önünde Schmidt'i protesto etmek amacıyla toplandı.
Vatandaşlar, geceyi Yüksek Temsilcilik Ofisi önünde geçirdi. SDP Genel Başkanı Nermin Nikšić Avaz Haber Portalı’na yaptığı açıklamada, Schmidt’in bu kararlardan vazgeçtiğini duyurdu. Ancak Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt konu ile ilgili olarak kamuoyuna henüz resmi bir açıklama yapmadı.
Polisin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı Yüksek Temsilcilik önünde gerçekleşen protestolara yaklaşık 7 bin vatandaşın katıldığı duyuruldu.
 
Bu içerik 25.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 124 kez okundu.