Saraybosna’da binlerce kişi Filistin halkına destek mitinginde

Resim
Saraybosna ve diğer kentlerde çok sayıda vatandaş, Bosna-Hersek’teki Filistin topluluklarının Gazze halkına destek sağlama çağrısına bugün yanıt verdi. 7 Ekim’den bu yana Gazze, İsrail’in sürekli bombardımanına maruz kalıyor, sınır geçişleri kapatılıyor ve insani yardım engelleniyor.
Belediye binasının karşısındaki meydanda düzenlenen protesto mitingi saat 11.00’da başladı. İki saat sürecek mitinge çok sayıda vatandaş Filistin ve Bosna-Hersek bayraklarıyla geldi.
Mitinge katılanlar, Gazze’deki durumun ve İsrail’in söylemlerinin kendilerine güçlü bir şekilde Bosna-Hersek’e yönelik geçmişte düzenlenen saldırı dönemini, Srebrenica’daki soykırımı, Saraybosna kuşatmasını ve masum sivillerin bombalandığı dönemi hatırlattığını söylüyorlar. Gerçeklerin saldırganlar lehine çarpıtılmasına da değiniyorlar.
“Free free Palestine” sözü Saraybosna’da yankılanıyor.
Herkes acilen barışın tesis edilmesi, yani İsrail tarafından açılan ateşin durdurulması, susuz, elektriksiz ve yiyeceksiz kalan Filistinlilere insani yardım sağlanmasının gerekli olduğu mesajını veriyor.
Organizatörler, “Gazze Şeridi’nde vahşi suçlar ve soykırımla karşı karşıya kalanlara güçlü bir destek mesajı göndermek istiyoruz. Filistin’de çocukların, kadınların, yaşlıların, hastanelerde yaralı yatanların öldürülmesine karşı, şiddete karşı ve barış için sesimizi yükseltmek istiyoruz.” mesajı verdiler.

Bu içerik 22.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 28 kez okundu.