Rusya-Ukrayna savaşına dair olumsuz tahminde bulunan General Popov, savunma hizmetlerinin güçlendirileceğini açıkladı

Eski Savunma Başkanı ve eski GERB milletvekili olan General Konstantin Popov, katıldığı bir programda Bulgaristan’daki istihbarat servislerinin ve Ulusal Güvenlik Dairesinin güçlendirilmesi gerektiğini, bu alanlardaki kaynakların desteklenmesini ve doğru görevler verilmesi gerektiğini açıkladı.

Resim
Bulgaristan Ulusal Meclisi’nin aldığı Ukrayna’ya askerî yardım kararına da değinen General Popov, kararı olumlu bulduğunu ifade etti. General Popov’a göre, anayasal bir çoğunluk tarafından alınan ve sözle eylemi birleştirici gücü açısından önem taşıyan bu kararın temel siyasî amacı, Bulgaristan’ın saldırganın yanında değil mağdurun yanında yer alma taahhüdünde bulunmasıdır. Siyasî spekülasyonlar taşıyan hangi tür silahların ne zaman teslim edileceği konusunun ayrı bir konu olduğunu vurgulayan General Popov, açıklamasına şöyle devam etmiştir:

“Sonuç olarak sağlanacak ağır teçhizatın üç koşulu karşılaması gerekmektedir: Birincisi öncelikle Ukraynalıların talep etmesi, ikincisi sağlanacak ağır teçhizatın teknik olarak sağlam olması ve son olarak da gönderilen silah yardımı sonrasında Bulgaristan ordusunun ana savunma kapasitesinin olumsuz etkilenmemesi. Dolayısıyla Savunma Bakanlığı’nın bu hususlar üzerinden Savunma Komitesi ile görüşüp, bir ay içinde karar vermesi gerekecek.”

General Popov, Ukrayna’ya silah yardımının bir ticaret anlaşması olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak meseleye asla bir tüccar olarak yaklaşılmadığını; ancak temel ahlaki güdü gereği empati kurarak haklının yanında durmalarının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Bu içerik 07.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 126 kez okundu.