Rusya’nın eylemlerine ilişkin Mitsotakis: Uluslararası istikrarı baltalıyorlar


Resim

Kyriakos Mitsotakis, Bulgar bakanlardan oluşan heyet ile Başbakanlık’taki görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin “bağımsızlığını” tek taraflı olarak tanımasının, uluslararası hukuku, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve Minsk anlaşmalarını açıkça ihlal ettiğini söyledi.
Mitsotakis, bu durum “Herhangi bir revizyon girişimi gibi, uluslararası istikrarı ve ilerlemeyi baltalıyor” dedi ve ekledi:
“Yunanistan, temel bir ilke olarak, tüm devletlerin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına saygı duyar. Bu nedenle, bu değerlere aykırı eylemleri açık bir şekilde kınıyor ve Avrupa Birliği ve NATO’nun bir üyesi olarak, yanıtının ortak ve etkili olması için partnerleriyle hâlihazırda koordinasyon halindedir”.
“Ülkemizin” diye devam eden Mitsotakis, “gelişmeleri izlemek ve endişe etmek için ek bir sebebi var: Bölgede 2.000 yıldan fazla bir süredir var olan Ukrayna’daki Yunan soydaşlarımızın ve Mariupol şehrindeki kalabalık topluluğun korunması ve desteklenmesi. Ve bunun için çalışıyoruz”.

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/politics/561731158/mitsotakis-gia-rosikes-energeies-yponomeyoyn-ti-diethni-statherotita/ (Erişim tarihi, 22.02.2022)

Bu içerik 22.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 98 kez okundu.