Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı: “Sırbistan yaptırımlar getirirse hayal kırıklığına uğrarız”

ResimRusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandar Grusko, Sırbistan'ın Rusya’ya yaptırım uygulaması halinde Moskova'nın hayal kırıklığına uğrayacağını ve ulusal çıkarları doğrultusunda hareket eden hiçbir hükümetin, Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulayarak siyasi harakiri yapmayacağından emin olduğunu belirtti.

"Sırbistan'ın bize yaptırım uygulamasına kayıtsız kalacağımızı söylersem sahtekârlık etmiş olurum." diyen Grusko, Sırbistan'da halkın bir kısmında, Belgrad yaptırımlar uygulayacak olsa bile, Rusya'nın bunu anlaması gerektiğine dair bir beklenti olduğu iddiasına yanıt olarak, “kesinlikle hayal kırıklığına uğrarız” dedi.

Yaptırımlarla ilgili olarak  "Batı bize yaptırımlar getirdiğinde, aslında kendilerine yaptırımlar getiriyor. Gıda güvenliği alanında ve enerji sektöründeki üzücü durumu herkes biliyor." diyen Grushko, "Bu, pandeminin bir sonucu olarak zaten kritik olan durumu daha da kötüleştiren yaptırımların tam olarak sonucudur ve şimdi Batı bundan dolayı acı çekiyor" diye vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığının Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Grusko’yu 13 ve 14 Ekim tarihlerinde Belgrad'a yaptığı ziyarette kabul etmişti. Grusko ayrıca Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ve İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin ile de görüşmüştü.

Bu içerik 18.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.