Ruslar, Hırvatları uyardı: 200’e yakın Hırvat paralı askerin Ukrayna’ya gelişinden haberdarız

Resim

Rusya’nın Interfax Haber Ajansı, Hırvatistan’dan 200’e yakın paralı askerin geçen hafta Ukrayna’ya geldiğini ve Ukrayna’nın güneydoğusundaki milliyetçi tabura katıldığını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da yaptığı açıklamada “Hırvatistan’ın Moskova Büyükelçiliğindeki askeri ataşesi bugün Rusya Savunma Bakanlığı’na çağrıldı ve kendisine 200’e yakın Hırvat paralı askerin Ukrayna’ya gelişinden haberdar olduğumuzu söyledik” dedi.
Konasenkov, “Büyükelçiye ayrıca 2015 yılında Ukrayna’nın güneydoğusundaki çatışmalara katılan ve Ukrayna’ya gönderilecek Hırvat paralı askeri birlikleri toplayan bir Hırvat vatandaşının yasadışı faaliyetleri hakkında da bilgi verildi” dedi.
Rusya, Ukrayna’da Rus güçlerine karşı savaşmayı planlayan yabancıları, esir düşmeleri durumunda cezai bir kovuşturma ile karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.
Konaşenkov, Batılı ülkelerin milliyetçi Kiev rejimine yardım etmek için gönderdiği paralı askerlerin, Ukrayna ordusuna katılmadan önce yedi kez düşünmesi gerektiğini, zira yakalanmaları halinde Rusya’nın onları suçlu bulacağı için savaş esiri statüsünde olmayacaklarını da sözlerine ekledi.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, Dünyanın 16 ülkesinden Ukrayna’ya gelen gönüllülerin, saldırganlara karşı Ukrayna halkıyla omuz omuza çarpışmaya hazır bulunduklarını ve sayılarının şimdiden bini geçtiğini söyledi.

 

Kaynak: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/rusi-upozoravaju-znamo-da-oko-200-hrvatskih-placenika-dolazi-u-ukrajinu-20220303 (Erişim tarihi, 08.03.2022)

Bu içerik 03.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.