“Rus saldırganlığının tehdidi altındayız” Kurti “The Independent” için konuştu: Bizi NATO üyesi yapın

Resim

Kosova Başbakanı Albin Kurti, The Independent’a verdiği röportajda Kosova’nın Rus saldırganlığı ile karşılaşabilecek bir sonraki ülke olabileceğini söyledi ve bu nedenle mümkün olan en kısa zamanda NATO üyeliğini talep etti.
Kurti, Rusya'nın Ukrayna'da soykırım yapma niyetini Batı’nın anlaması gerektiğini, Batı Balkanlar'ın da Ukrayna'daki durum nedeniyle artan bir askeri çatışma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.
“Bu Rus işgali, bu askeri saldırganlık artık siyasi değildir. Bu soykırımdır. Lojistik ve demografik açıdan etkileri olan bu soykırımın amacı açıkça görülmektedir. Kiev’de yaşananlara bakınca bunun da hazırlık aşamasındaki bir Saraybosna olduğunu görüyorum.” dedi.
The Independent gazetesi Ukrayna'nın işgalinden sonra Kurti'nin, Rusya'nın Sırbistan'da siyasi nüfuzunu kullanması nedeniyle Kosova'nın orta düzeyde bir askeri çatışmayla karşı karşıya kalabileceğinden endişelendiğini  yazdı.
The Independent'a göre, 100'den fazla ülke Kosova'yı bağımsız bir devlet olarak tanırken, dört NATO üyesi ülke ise tanımazken, Kosova'nın hızlı bir şekilde NATO üyeliği elde etmesi pek olası değil. Ülke ayrıca Rusya’nın muhalefeti sonucu BM üyesi de değildir. Kurti, en azından NATO güçlerinin, ülkesindeki askeri varlığın artmasını düşünmesini talep etti.

Kaynak: https://lajmifundit.al/kosoverajon/rrezikohemi-nga-agresioni-rus-kurti-per-the-indipendent-na-anetareso-i1176747 (Erişim tarihi, 07.03.2022)

Bu içerik 03.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 54 kez okundu.