Rumen Radev’in Geçici Hükûmet değerlendirmesi: Şeffaf, sorumluluk alan ve vatandaş odaklı

Resim

Stefan Yanev ve ekibi, Kiril Petkov’un yeni seçilen hükûmetine yetkilerini devretmeden önce Cumhurbaşkanı Rumen Radev Geçici Hükûmetin bakanlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı cesaretleri ve çabaları için bakanlara minnettar olduğunu dile getirdi ve Geçici Hükûmetin bütün krizlerle mücadele etme başarısı gösterdiğini dile getirdi. Stefan Yanev de açıklamalarında, yapılan çalışmaların halk tarafından takdir edildiğini ve Bulgaristan’da daha iyiye doğru bir değişim bıraktığını belirtti ve Cumhurbaşkanı Radev’e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Radev de Yanev ve kabinesinin şeffaf, sorumluluk alan ve vatandaş odaklı yeni bir idare şeklinin olabileceğini, makineli oylamanın düzgün bir şekilde uygulanabileceğini ve satın alınan oyların parçalanabileceğini gösterdiğini belirtti ve “Bu kabine, iş dünyasındaki şantaj meselelerini durdurmuş ve vergilerin toplanmasını hızlandırmıştır. ‘Hemus’ Otoyolunun ayrılan bütçesinin boşatılması da dâhil olmak üzere, bugüne kadar eşi görülmemiş bütçe suistimallerini ortaya çıkarmıştır. 13 yıl aradan sonra emekli maaşlarını güncellemiş, yoksul ve savunmasızlara destek olmuştur. Salgının en ağır dördüncü dalgasını kırmayı başarmış ve ortak çabayla ülke için telafi edilmez ekonomik ve sosyal sonuçlar doğuracak tam kapanmaya izin vermemiştir. Bu süreçte aşı olmak isteyen herkese uygun koşulları sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Radev dış politikada ulusal çıkarları savunduğu ve göçmen krizine ilişkin yeterli önlemleri aldığı için Geçici Hükûmete minnettarlığını yineledi.

Bu içerik 13.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.