Rumen Radev Dimitır Glavçev’in Dışişleri Bakanı olmasına da izin verdi

Resim
Cumhurbaşkanı Rumen Radev, geçici kabinenin yapısında değişiklik yapılması talebine ilişkin kararnameyi imzaladı. Atılan tek imzayla geçici Başbakan Dimitar Glavçev aynı zamanda Dışişleri Bakanı olurken, Tarım ve Gıda Bakanlığı görevini de Georgi Tahov üstlendi.
Böylece Cumhurbaşkanı, kararnamesiyle aynı zamanda, göreve gelmesinden sadece bir hafta sonra başlayan bakanlar kurulundaki değişiklik dalgasına da kesin olarak onay vermiş oldu.
Dimitar Glavçev'in istediği ilk değişiklik, Dışişleri Bakanı Stefan Dimitrov'un yerine Daniel Mitov'u getirme talebi oldu. Ancak bu önerisi ciddi eleştiri ve karşı çıkma ile yanıtlandı, çünkü Mitov eski bir Dışişleri Bakanı olmasına rağmen şu anda GERB'in genel başkan yardımcısı konumunda. Daniel Mitov da ayrıca adaylığını geri çekti.
Bu nedenle hafta sonu Dimitar Glavçev'den ikinci bir öneri geldi: kendisinin her iki pozisyonu da geçici Başbakanlık ve geçici Dışişleri Bakanlığını birlikte ürütmesi doğrultusunda. Rumen Radev çok da hoş olmayan bu fikri eleştirmesine rağmen, kabul etti ve bugün buna ilişkin kararnameyi imzaladı.
Rumen Radev ile Dimitar Glavçev arasında bugün bir görüşme yapılması bekleniyordu ancak böyle bir görüşme gerçekleşmedi. Bakanlar Kurulu'ndan yapılan basın açıklamasında kararnamenin Dışişleri Bakanlığı'na iletildiği teyit edilirken, buna ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında ise bir görüşme olduğu ve bunun telefonda gerçekleştiği belirtildi.
Dimitar Glavchev'in bir hafta önce önerdiği ikinci değişiklik de sürpriz oldu, çünkü PP-DB ve Nikolay Denkov kabinesinin bakanlarından biri olarak kabul edilen Bakan Kiril Vıtev, geçici hükümette yer almayı kabul etti, ancak bu sadece bir hafta sürdü. Radev'in kararnamesiyle bugünden itibaren yerine Glavçev'in önerdiği üzere Georgi Tahov getiriliyor.

Bu içerik 22.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 31 kez okundu.