Roth: Anayasa değişikliği ile ilgili gerekli ön şartlar sağlanmalıdır

Resim
Almanya Federal Meclisi Dış Politika Komisyonu Başkanı Michael Roth bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Üsküp’e geldi.

Üsküp ziyareti ile ilgili konuşan Roth, Kuzey Makedonya’nın AB üyelik sürecindeki bir sonraki yükümlülüğü yerine getirilene kadar AB’nin Kuzey Makedonya’da varlık göstermesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.  “Üyelik müzakerelerinin devamı için Makedonya Parlamentosunda gerekli ön koşulların sağlanacağını ümit ediyorum. Anayasa değişikliğinin zor bir iş olduğunun farkındayım ancak herkesin bugün, ‘partime nasıl yardım ederim’ değil de ‘ülkeme nasıl katkı sağlayabilirim’ sorusuna cevap araması gerekmektedir. Siyasetçilerin demokratik adımlarla devam ederek demokrasiyi güçlendirmeleri, yolsuzluklarla mücadeleyi sürdürmeleri, istihdam yaratmaları gerektiği gibi, AB’nin de kaybedilen güveni yeniden kazandırıp her şeyi sadece boş vaat olarak bırakmamalıdır.” şeklinde konuşan Roth, ayrıca ülkenin ekonomik kriz ile boğuştuğu bu dönemde AB’nin destek sağlamasının gerektiğinin de altını çizmeyi ihmal etmedi.

Michael Roth Üsküp ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Pendarovski ve Meclis Başkanı Talat Caferi ile de görüştü. Görüşmelerde, Kuzey Makedonya ile Almanya arasındaki dostluk, güven, karşılıklı saygı ve ikili ilişkiler ele alındı.

Bu içerik 31.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 71 kez okundu.