Rama, Vuçiç ve Zaev arasında online görüşme. AB, bölgedeki proje ve yatırımları destekleyecek.

9 Haziran'da Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, Arnavutluk Başbakanı Rama ve Kuzey Makedonya Başbakanı Zaev arasında ortak video konferans gerçekleşmiştir. Görüşmelerin ana konusu, “Küçük Schengen” ve bu ülkeler arasında ekonomik ve siyasi derinleşme taahhüdüydü. İnsanların, malların ve sermayenin serbest dolaşımını tartışan üç lider, Avrupa Birliği'ni Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile ilk hükümetler arası konferansları düzenlemediği için de sert bir şekilde eleştirdi. Onlara göre, Avrupa Birliği verdiği sözleri tutamadı ve üyelik müzakerelerini başlatmamanın AB'nin kendi aleyhine olacağı yönünde.

 Konferansta, AB ve ABD'ye "Yeşil Gündem" bağlamında Batı Balkanlar'a yardım ve yatırım çağrısında bulunuldu. Liderler, 29 Temmuz'da Üsküp'te toplanacak ve Berlin Zirvesi'nde alınan kararların uygulanması, doğal afetlerde yardım ve aralarındaki ticaretin kolaylaştırılması konusunda anlaşmanın imzalanacağı bir toplantı da planlandı.

Resim

Kaynak:

https://shqiptarja.com/lajm/rama-zaev-dhe-vucic-sot-takim-online-per-shengenin-ballkanik#611562 (Erişim tarihi: 30.06.2021)




Bu içerik 29.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.