Rama: UÇK aleyhindeki raporu geri çekin, Zelensky 10 yıl içinde Thaçi’nin yerini alabilir

ResimArnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın Avrupa İnsan Hakları Konseyi'nde yapmış olduğu konuşmasında, Kosova'daki savaşın Ukrayna'daki durumla paralellik gösterdiğine bir kez daha dikkat çekti.
Toplantının ilk gününde konuşmacı olarak katılan Edi Rama, eski Kosova Başbakanı Haşim Thaçi hakkındaki raporun o günlerde Konsey’in bir üyesi olan Rusya tarafından çok sinsice hazırlandığını, şayet günümüzde de üyeliği devam etseydi 10 sene sonra Ukrayna başbakanı Volodimir Zelenski’nin de kendini aynı sandalyede bulabileceğini ifade etti.
Günümüzde Kremlin’in Donbas’ta organ ticareti yapıldığına dair suçlamaları duyunca ister istemez Arnavutluk ve Kosova’yı karalama ile ilgili tamamen asılsız suçlamalar yönelten raporu hatırlamış oldum ve bir an için aynı saçma suçlamalarla ayrı bir mahkeme tarafından Başkan Zelensky'nin 10 yıl sonra yargılandığını gördüğümü sandım.
Eski Kosova başbakanı ve UÇK’nın düşmüş olduğu bu rahatsız edici durumun tam da bu Konsey’de başlamış olduğunu ifade eden Rama, “Bugün burada sesimi yükseltmez ve sessiz kalmayı seçersem ben de suçlu olurum.” dedi. Rama, Avrupa Konseyi Meclisi'nin her türlü yanlışı düzeltmekle yükümlü olduğunu ve bu durumda raporun geri çekilmesinin önünü açması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: https://telegrafi.com/rama-ne-kie-terhiqni-mbrapsht-raportin-kunder-uck-se-ne-vend-te-thacit-mund-te-jete-zelensky-pas-10-vitesh/, (Erişim tarihi, 17.05.2023)

Bu içerik 17.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 38 kez okundu.