Rama: Kurti, Sırp toplumunun özyönetimi konusunda tam desteğime sahip

ResimArnavutluk Başbakanı Edi Rama, Kosovalı mevkidaşı Albin Kurti ile Pazar günü gerçekleştirdiği öğle yemeğinde, Ohri Anlaşması ve uygulama sürecindeki ilerlemelerin ele alındığını duyurdu.

Rama, Sırbistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde atılan adımlar konusunda Kurti’nin tutumunu desteklediğini açıkladı.

Rama ayrıca Kurti’ye Kosova’daki Sırp toplumunun özerk ancak karantinaya alınmış özyönetim şekli ve Kosova’daki Sırp Kilisesi’nin faaliyete geçmesini içeren ilerleme süreciyle ilgili de tam destek verdi.

“Albin’e, Sırbistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde attığı önemli adımlardaki cesareti ve gerçekçiliği için tüm sempatimi ifade ettim. Başbakanı, ya Sırp topluluğunun özyönetimini garanti edecek birlik çerçevesinde Sırp Belediyelerine özerk yönetim garantisi verilmesi ya da Sırp Kilisesi’nin gerekli garantiyi vermesi ön koşuluyla Sırpların Kosova’daki Sırp Kilisesinin ibadethanelerinde faaliyet göstermelerine izin verilmesi için daha cesur adımlar atılması adına teşvik ettim. Bu kolay olmayan süreçte en eksiksiz desteğe sahip olduğuna dair güvence veriyorum” dedi.

Rama ayrıca kendisinin ve Kurti’nin iki hükümetin bir sonraki toplantısının Haziran ayında yapılması konusunda anlaştıklarını duyurdu.
 
Bu içerik 26.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 94 kez okundu.