Radman ve Konaković Zagreb'te bir araya geldi

Resim
Avrupa Birliği'ne üye ülke liderlerinin Bosna Hersek ile katılım müzakerelerini başlatma kararı almasının ardından Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković Hırvatistan'ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Hırvatistan'ın diplomasi başkanı Gordan Grlić Radman, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konaković ile görüştü. Bu görüşmenin ardından Konaković komşu ülkenin başbakanı Andrej Plenković tarafından da kabul edildi.
Basın açıklaması yapan Konaković, "Bosna Hersek ve Brüksel arasındaki müzakerelerin başlaması ülkemizin doğru yolda ilerlediğine yönelik umudumuzu artırdı. Hırvatistan da Avrupa yolumuzun güçlü bir destekçisidir" dedi.
Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlić Radman, "Hedef artık ufukta açıkça görülüyor, o da Bosna Hersek’in AB'ye tam üyeliğidir. Buna giden yol karmaşık bir yoldur, ancak reformların sonuçlarının sürdürülebilir, kalıcı olmasını ve sonuçta Bosna Hersek ve vatandaşlarına fayda sağlamasını sağlayabilir" dedi.
Bu bağlamda 21 Mart Perşembe günü Brüksel'de düzenlenen Avrupa Konseyi toplantısında AB liderlerinin Bosna Hersek ile müzakerelerin başlatılmasına yeşil ışık yakma kararı aldığını eklemek gerekir.

 

Bu içerik 23.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.