Pylos’ta tekne kazası: En az 79 ölü – Teknenin batış nedeni, kadın ve çocuklar ambarda

Resim
Mora yarımadası açıklarında meydana gelen tekne kazasında en az 79 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılan kişilerin sayısı 104 olurken, kayıp sayısının tam olarak ne kadar olduğuna dair net bir bilgi halen bulunmamaktadır. Kurtarılan kişilerin ifadelerine göre kadın ve çocuklar teknenin ambarında bulunmaktaydı.

Edinilen bilgilere göre çarşamba sabahı erken saatlerde Mora yarımadası açıklarında alabora olan balıkçı teknesinde 500 kişi bulunmaktaydı. Alarm Phone tarafından aktarılan bilgilere göre ise söz konusu balıkçı teknesi Libya’nın Tobruk kentinden hareket etmişti ve teknede çoğunluğu Suriye, Pakistan ve Mısırlı 750 göçmen ve mülteci bulunmaktaydı.

Yunan Sahil Güvenlik Sözcüsü Nikolaos Aleksiou Yunan devlet televizyonu ERT’ye yaptığı açıklamada “Pylos açıklarında kurtarma operasyonuna devam ediyoruz ve Hava Kuvvetleri’nin C-130 nakliye uçağı katkısıyla operasyona gece de devam edeceğiz” dedi. Aleksiou açıklamasında teknenin dış ve iç kısmının insanla dolu olduğunu ancak tam rakam veremediklerini de söyledi. Ayrıca kazanın meydana geldiği bölgenin Akdeniz’in en derin bölgelerinden biri olduğunu da ekledi.

Kaza nedeniyle Kyriakos Mitsotakis, Aleksis Tsipras ve Nikos Androulakis seçim kampanyası programlarını iptal etti ve ayrıca yarın gerçekleşecek olan liderler açık oturumunun ertelenmesi de beklenmektedir. MEGA’da yer alan haberlere göre ise seçim sürecinde görev alan geçici hükümetin bu facia nedeniyle üç günlük milli yas ilan etmesi düşünülmektedir.

Kaynak: https://www.in.gr/2023/06/14/greece/nayagio-stin-pylo-toulaxiston-79-nekroi-o-logos-pou-vythistike-ploio-gynaikes-kai-paidia-itan-sta-amparia/ (Erişim tarihi, 14.06.2023).

Bu içerik 14.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 32 kez okundu.