Prizren’de Türk bayrağına saldıran 4 çocuk ve 1 yetişkin sanık mahkemeye çıkarıldı

Resim

Prizren Asliye Hukuk Mahkemesi’ne bağlı Çocuk Şubesi Hakimi Kymete Kicaj, etnik ayırımcılık ve hoşgörüsüzlüğe teşvik suçunu işbirliği halinde işlediklerine dair makul şüphe nedeniyle çocuk şüpheliler V.Q., A.B., L.B., ve M.N.’ye karşı, 19 Şubat 2022 tarihinden itibaren hesaplanacak ve 19 Mart 2022 tarihine kadar sürebilecek 30 günlük adli kontrol kararı aldı.
Reşit olmayan şüphelilerin haftada bir defa polis karakoluna başvurmaları kararlaştırıldı. Karara uymamaları durumunda haklarında gözaltı kararı verilecektir.
Öte yandan Asliye Hukuk Mahkemesi yargılama Hakimi Shpresa Emra, yetişkin sanık F. Q.’ya etnik gruplar arasında, kamu düzenini bozabilecek şekilde, çocuklarla etkileşim halinde, kamu nefretini, uyumsuzluğu ve hoşgörüsüzlüğü kışkırttığı şüphesi nedeniyle Ceza Kanunu’nun 141. Maddesi 1. paragrafına bağlı olarak otuz günlük gözaltı kararı aldı.
Adı geçen zanlılar, Kosova’nın bağımsızlığının kutlandığı 17 Şubat 2022 tarihinin gece yarısında Prizren Türk Konsolosluğu binasının karşısındaki aydınlatma direğinde asılı olan Türk bayrağını indirerek, Akdere’ye fırlattı.
Bu çirkin saldırıya karşı verilen tepkiye, siyasiler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından destek verildi.

Kaynak: https://telegrafi.com/paraburgim-ndaj-nje-personi-dhe-mase-e-sigurise-ndaj-kater-te-miturve-per-nxitje-urrejtje-dhe-percarje-mbi-baza-etnike-ne-prizren/ (Erişim tarihi, 23.02.2022)

Bu içerik 21.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.