"Pop-Star’ın Elit Karşıtı Partisi Bulgaristan seçimlerini kazandı."

Bulgaristan'ın düzen karşıtı Böyle Bir Halk Var partisinin (ITN) mitingi, afişi, reklamı, adayı ve konuşacak gerçek bir programı yoktu. Kel ve sert görünümlü bir pop yıldızı olan Slavi Trifonov'un karizması, ITN'nin geçen hafta sonu yapılan seçimlerde kullanılan oyların neredeyse dörtte birini kazanması için yeterliydi ve onu Bulgaristan'ın bir sonraki koalisyon hükümetinin muhtemel lideri yaptı.
54 yaşındaki Trifonov "Bağımsız sorumluluk alacağız ve kendi kabinemizi oluşturacağız" dedi ve görünüşe göre Bulgaristan'ın istikrarlı bir koalisyon hükümeti kurma şansını dışladı. Bulgaristan'ın kırsal kesiminde büyüyen ve dört kardeşin en küçüğü olan Trifonov, ITN'nin "en kısa sürede" yeni bir hükümet kuracağını ve bunu tek başına yürütmeye çalışacağını umduğunu da sözlerine ekledi. 62 yaşındaki Borisov, yolsuzluk skandallarıyla gölgelenen Bulgar siyasetindeki 12 yıllık iktidarından sonra o kadar sevilmiyor ki, bir koalisyon hükümeti kuramayacak.
Ancak Bulgar punk grubu Ku Ku'nun da ön saflarında yer alan Trifonov, bir koalisyon hükümeti kurmak istemiyor gibi görünüyor. Bulgaristan'ın en popüler gece yarısı televizyon programının sunucusuna açıklanana göre bunun mantığı, iki düzen partisiyle – sırasıyla yüzde 13.5 ve yüzde 10.7 oy kazanan Sosyalistler ve MRF ile asla ittifak yapmayacak olması.
Ayrıca, sonuçsuz bir seçimin ardından Nisan ayında Cumhurbaşkanı Radev tarafından kurulan geçici hükümetin bazı önde gelen üyelerinden kalmalarını istedi. Ancak ITN,  maliye bakanı Asen Vassilev ve ekonomi bakanı Kiril Petkov'un her ikisinin de bunu reddettiğini söyledi. Görünen çıkmaz göz önüne alındığında, analistler ve rakip politikacılar başka bir seçimin göz ardı edilemeyeceğini söylediler. Ancak bu, Bulgaristan'ın AB'nin milyarlarca avroluk koronavirüs kurtarma paketinden gelen fonları kullanmasını zorlaştıracaktır.

Bu içerik 13.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.