Plenković: Vergi reformu sayesinde vatandaşların maaşları daha yüksek olacak

ResimHırvatistan Cumhuriyeti Başbakanı Andrej Plenkovic, Lika-Senj Bölge Günü münasebetiyle bugün Lika-Senj Bölgesini ziyaret etti. Plenkovic, törenin iyi organize edildiğini söyledi ve tüm Lika-Senj halkının gününü kutladı.

Ayrıca yeni bölgesel seçim sistemine de değindi. Plenkovic, bugün saat 16.00'da bir koalisyon toplantısı yapılacağını ve bu toplantıda yeni seçim sisteminin tanıtılacağını da sözlerine ekledi.

Başbakan Plenkovic, hükümetimizin görev süresi boyunca 2016'dan bugüne kadar Hırvatistan'da ortalama maaş yüzde elli arttı dedi. Hükümetinin ileriye doğru büyük bir adım attığına, enerji fiyatlarını dondurduğuna, maaşları ve emekli maaşlarını yükselttiğine dikkat çeken Plenkovic, çalışmalarının bu yönde devam edeceğini söyledi.

Reform paketini yarın sunacağız diyen Plenkovic, bazı muhalefet liderlerinin siyasi kültür seviyesinin düşük olmasının onu şaşırttığını ve endişelendirdiğini sözlerine ekledi. Ayrıca, gelir vergisi ve ek vergi ile ilgili olarak reformdan bu yana Lika-Senj Bölgesi’nin yüzde yüz daha fazla gelir elde ettiğini söyledi. Reform önerisine göre, vatandaşlar daha yüksek maaş alacak.

Kaynak: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/hdz-odgovorio-milanovicu-sitni-zavidnik-protivi-se-povecanju-placa-10792127 (Erişim tarihi, 23.05.2023)

Bu içerik 23.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 61 kez okundu.