Plenković ve Frederiksen, Rijeka'da yeni terminali ziyaret etti: "Rijeka'nın büyük potansiyeli var"

ResimDanimarka Başbakanı Mette Frederiksen’in, Hırvatistan ziyaretinin ilk durağı Rijeka oldu. Burada, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Denizcilik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Oleg Butković ile bir araya gelen Frederiksen, gezisine Zagreb Açık Deniz konteyner terminalini ziyaret ederek başladı.

İki Başbakan, 2025 yılının ilk yarısında faaliyete geçebilmesi için ekipman çalışmalarının yakında başlaması planlanan konteyner terminalini bizzat ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Deniz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Oleg Butković, gezinin ardından Danimarka heyetine “Rijeka Gateway” projesinin sunulduğunu, Rijeka Limanı’nın ve konteyner terminallerinin yakın gelecekteki gelişim aşamalarının aktarıldığını belirtti.

Ayrıca Butković, henüz planlama ve detaylandırma aşamasında olmasına rağmen Rijeka'nın büyük bir potansiyeli olduğunu ifade ederek “Lojistik ve nakliye denilince bölgenin en saygın şirketlerinden biri olan Enna Logic ile iş birliği yaparak dünyanın yetmiş altıncı terminali olan APM Terminals adında saygın bir imtiyaz sahibi olduk.” dedi.
 
Bu içerik 06.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 49 kez okundu.