Plenković ve Brnabić, Banski Dvori'de bir araya geldi

ResimZagreb'de düzenlenen Sırp Ulusal Meclisi (SNV) oturumuna Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ve Sırbistan Başbakanı Ana Brnabić katıldı. İki başbakanın yanı sıra, 150'den fazla belediye, şehir, ilçeden seçilmiş meclis üyeleri ile Sırp ulusal azınlığın temsilcileri de dördüncüsü düzenlenen oturuma katıldılar. Toplantıda ayrıca, Hırvatistan'daki Sırp toplumunun tüm ilgili örgütlerinin temsilcileri ile Hırvatistan, Sırbistan ve Bosna Hersek Sırp entitesinden üst düzey heyetler de hazır bulundu.
Toplantıda, Hırvatistan'daki Sırpların savaştan kaynaklanan sorunlarının çözümüne, ulusal azınlıkların haklarına, bir arada yaşamaya ve Hırvatistan ile Sırbistan arasındaki devletlerarası ilişkilerin iyileştirilmesine dikkat çekildi.
Plenković, "Diyalog içerisinde mevcut sorunları çözmeye, ekonomi, ulaşım ve enerji alanlarında işbirliğini geliştirmeye devam etmeliyiz. Sırbistan'daki Hırvat azınlığın yanı sıra Hırvatistan'daki Sırp azınlığının da korunmasıyla yakından ilgileniyoruz." dedi.
Brnabić ise ülkesiyle Hırvatistan arasında çözüme kavuşturulmamış bir takım sorunların ve anlaşmazlıkların bulunduğuna işaret ederek iki ülke arasında gerçekleştirilen resmi ziyaretlerin sıradan ziyaretler olmadığının altını çizdi.
 

 

Bu içerik 30.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.