Plenković ve Čović Mostar’da bir araya geldi

Resim

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, Bosna Hersek HDZ siyasi partisinin Başkanı Dragan Čović ile bir araya geldi. Toplantının ardından Plenković ve Čović kamuoyuna açıklamalarda bulundular.
Dragan Čović, ziyaretin amacının Hırvatistan Hükümeti tarafından desteklenen Bosna Hersek'teki projeler olduğunu söyledi. Ziyaretin uzun zaman önce planlandığını ifade eden  Čović, Hırvatistan'a, Blidinje'deki yangının söndürülmesine yardım ettiği için ayrıca teşekkürlerini iletti.
Plenković ise, Bosna-Hersek'in dostları olarak buraya geldiklerini söyleyerek hükümetinin Bosna-Hersek'teki Hırvatlarla yakından ilgilendiğini dile getirdi. Plenković, Bosna Hersek’in Avrupa Birliği üyelik adayı statüsünü elde etmesinin gerekliliğini vurguladı.
Ayrıca Plenković, Bosna-Hersek'teki seçim yasası ile ilgili gündeme dair de açıklamalarda bulundu. Daha önce yapılan görüşmelerde Bosna-Hersek'teki seçim yasasında yapılacak sınırlı değişiklikler konusunda anlaşmaya varılamamasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Plenković, "Avrupa Birliği ve ABD tarafından desteklenen müzakereler bile başarısız oldu" diye hatırlattı.
 
Bu içerik 25.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 56 kez okundu.