Plenković ve Čović bir araya gelerek Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı kınadı

Resim

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ile Bosna Hersek Parlamentosu Halk Meclisi Başkanı ve Bosna Hersek Hırvat Demokrat Birliği (HDZ BiH) lideri Dragan Čović, 1 Mart 2022 Salı günü Zagreb'de, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, uluslararası hukuk, Güneydoğu Avrupa'da istikrar ve Bosna Hersek’teki seçim kanununda yapılan değişiklikler hakkında görüştü.
Ukrayna'daki durum hakkında konuşan Čović, Bosna Hersek’teki Hırvat yetkililerin tutumunun Avrupa Birliği'nin tutumuyla tamamen uyumlu olduğunu ve Rusya'nın saldırganlığını, Ukrayna'nın devlet egemenliği ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesini şiddetle kınadıklarını ifade etti.
Plenković ise, Ukrayna halkına olan desteğini yineleyerek Hırvat hükümeti tarafından mültecilerin barınması gibi birtakım konularda Ukrayna'ya yönelik bir yardım paketinin hazırlandığını duyurdu. Ayrıca Plenković, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun, Bosna Hersek'in Avrupa perspektifine ulaşmasına daha fazla önem vermesinin gerekliliğini vurguladı.
Plenković ve Čović ayrıca, Bosna Hersek’teki seçim yasası üzerinde anlaşmaya varılmasının Bosna Hersek’in istikrarı ve ilerlemesi için çok önemli olduğu ifade ettiler. Plenković, “Bosna Hersek’teki Boşnak ve Hırvat siyasi partilerini liderlerinin seçim reformu konusunda mümkün olan en kısa sürede nihai bir anlaşmaya varmaya çağırıyorum” dedi.

Kaynak: https://www.vecernji.hr/vijesti/covic-i-plenkovic-osudili-agresiju-na-ukrajinu-sigurnost-i-europska-perspektiva-bih-zajednicki-prioritet-1567582  (Erişim tarihi, 02.03.2022)

Bu içerik 02.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.