Plenković, Savunma Bakanı Mario Banožić'i bakanlık görevinden aldı

Resim
Hırvatistan'ın Başbakanı Andrej Plenković, Savunma Bakanı Mario Banožić'in karıştığı trafik kazasının ardından Banožić'i görevden alarak Savunma Bakanlığı'na devlet sekreteri Zdravko Jakop'u yetkilendirdi.
Vinkovci’den Županja'ya giden DC-55 karayolunda, bir kamyonetle bakanın özel aracı çarpışmış ve kamyonet sürücüsü (40) hayatını kaybederken Banožić ise ağır yaralamıştı. Savunma Bakanı Mario Banožić, derhal Vinkovac hastanesinden Osijek Klinik Tıp Merkezine nakledilmişti.
Başbakan, Banožić'i görevden aldıktan sonra basın mensuplarına verdiği demeçte, kamyonet sürücüsü Šarić'in ailesine başsağlığı diledi ve Banožić'in sağlık durumu için endişelerini dile getirdi. Plenković, "Bu trafik kazasında hayatını kaybeden Sayın Šarić'in ailesine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Ayrıca, ağır bir şekilde yaralanan Bakan Banožić'in sağlık durumuyla ilgili üzüntümüzü ve endişemizi ifade ediyoruz" dedi.
Başbakan, Banožić'in yerine geçici olarak Zdravko Jakop'u atadığını ve olayın Banožić'in kendi aracını kullanırken meydana geldiğini belirtti. Plenković, Banožić'in durumuna dair yeni gelişmelerin olmadığını ve olayın olağandışı, acil bir durum olduğunu söyledi.
 
Bu içerik 13.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 22 kez okundu.