Plenković, Izetbegović ile Bosna-Hersek’teki seçim reformunu görüştü

Resim

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, Bosna Hersek Demokratik Hareket Partisi (SDA) Başkanı Bakir Izetbegović ile Dubrovnik'te bir araya geldi.

Başbakan Plenković, görüşmenin öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu toplantının aralarındaki diyaloğun sürdürülmesine yönelik yapılan bir iş toplantısı olduğunu söyledi.

Plenković görüşmenin ardından, Izetbegović ile kurucu halkların eşitliğini sağlamak amacıyla seçim reformu konusunda siyasi bir uzlaşıya varılması gerektiği ve devlet kurumlarındaki boykotların sonlandırılması konusunda konuştuklarını bildirdi. Ayrıca görüşmede iki ülke arasındaki doğalgaz boru hattı inşası ve diğer altyapı projelerini de gündeme getirdiklerini belirtti.

SDA Başkanı ve Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkan Vekili Bakir Izetbegović, Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, iki komşu ülke arasındaki güven ve işbirliğini yeniden tesis etmek ve sağlamlaştırmak için devlet düzeyindeki mevcut sorunların çözümüne yönelik bir diyaloğun öneminden söz etti. Izetbegović, Hırvat Hükümeti ile Bosna Hersek Bakanlar Kurulu’nun bu bağlamda ortak bir oturum gerçekleştirmeleri gerektiğini dile getirdi.

 

Bu içerik 11.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.