Plenković: Hırvatistan, Orta Avrupa için gerçek bir enerji merkezi olma fırsatına sahip

ResimHırvatistan Başbakanı Andrej Plenković Pazartesi günü Brüksel'de yaptığı açıklamada, Hırvatistan'ın yeni yapılacak yatırımlar yardımıyla Krku'taki mevcut LNG terminalinin yenilenmesine ve geliştirilmesine yönelik adımlar atmaya yakın olduğunu söyledi.

AB Liderleri Zirvesi öncesinde konuşan Plenković, "Enerji terminali ile ilgili olarak çeşitli seçenekler var. Ancak en iyisi ve en etkilisi, kapasitesini artırmak için mevcut terminale yatırım yapmaktır." dedi. Ayrıca Plenković, Rus saldırganlığının sonuçlarına odaklanarak; “Enerjinin, mümkün olan en kısa sürede tedarik yolları çeşitlendirilmeli. Bu koşullar altında Hırvatistan, beklenmedik bir şekilde birçoklarına göre Orta Avrupa için gerçek bir enerji merkezi olma fırsatına sahip." dedi. Bununla birlikte Hırvatistan Başbakanı, mevcut terminalin kapasitesini artırmaya yönelik yatırım kararının çok yakında alınacağını vurgulayarak terminalin geliştirmesi ile ilgili projenin Slovenya, Macaristan, Bosna Hersek ve diğerleri komşu ülkeler için de fayda sağlayacağının altını çizdi.

Hırvatistan Başbakanı bu projenin uzun vadede faydalı sonuçlar getireceğini ifade etti ve "bazı ülkelerin Rusya'ya enerji konusunda bağımlılığı yıllar içinde meydana geldi ve bu elbette bir gecede değişmeyecektir" diyerek sözlerini noktaladı.
 
Bu içerik 30.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 60 kez okundu.