Plenković açıkladı: “Parlamento seçimleri AB Parlamentosu seçimlerinden önce yapılacak”

Başbakan Andrej Plenković, Hırvatistan Parlamentosu'nun en geç 22 Mart'a kadar feshedileceğini ve Hırvatistan Parlamentosu seçimlerinin Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce yapılacağını duyurdu.
Hırvat seçmenler parlamento seçimlerinin yanı sıra bu yıl 9 Haziran'da Avrupa Parlamentosu için yeni temsilciler de seçiyor ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yılın ilerleyen aylarında yapılması bekleniyor.

Resim

HDZ (Hrvatska demokratska zajednica “Hırvatistan Demokratik Birliği”) başkanlık oturumunun ardından, Hırvatistan Parlamentosu'nun en geç 22 Mart Cuma günü feshedileceği açıklandı. Parlamentonun dağılmasından sonra Cumhurbaşkanı Zoran Milanović’in 30 ila 60 gün içinde seçim çağrısında bulunması gerekmekte ve bu da vatandaşların Nisan veya Mayıs aylarında parlamento seçimlerine gidebileceği anlamına gelmektedir.
Başbakan Andrej Plenković, HDZ genel başkanlığı oturumundan sonra Hırvatistan Parlamentosu'nun feshedilmesi ve bir sonraki parlamento seçimleriyle ilgili bazı önemli kararlar aldıklarını bildirdi. "İlk stratejik karar, Hırvatistan Parlamentosu seçimlerinin Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce yapılması. İkincisi ise bunun Hırvatistan Parlamentosu'nun dağılmadan önceki son oturumu olması." Plenković, Hırvatistan Parlamentosu'nun en geç 22 Mart'ta feshedileceğini de sözlerine ekledi.
 
Bu içerik 04.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 42 kez okundu.