Plenković: "Bu, Türkiye ve Suriye için gerçekten korkunç bir gün”

ResimPartisinin Başkanlık oturumunun ardından, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković medyaya seslendi ve güncel konular hakkında yorum yaptı.

Plenković; "Gündemdeki önemli siyasi konuları konuştuk, öncelikle Cumartesi günü Mostar'a yaptığımız ziyareti, Hırvatistan Ulusal Meclisi'ni, Hükümetin ve HDZ (Hırvat Demokratik Birliği)’nin Bosna Hersek’teki Hırvatların eşitliğine verdiği güçlü desteği konuştuk” dedi.

Türkiye'nin güneyinde meydana gelen korkunç depreme de değinen Plenković, "Bu öğleden sonra (06.02.2023), sivil koruma, itfaiyeciler, HGSS (Hırvat Dağ Kurtarma Servisi) üyeleri gibi uzmanların yer aldığı çok amaçlı bir acil müdahale ekibi Türkiye'ye hareket ediyor. Bu, Türkiye ve Suriye için gerçekten korkunç bir gün. Bunun olduğu için son derece üzgünüz" dedi.

Başka bir yardım düşünülüp düşünülmediği sorulduğunda ise deprem ile ilgili hasarın boyutunun hala tam olarak netleşmediğini, bunun çok sıcak bir durum olduğunu vurguladı. Ayrıca, şu an bu acil durum önlemlerin daha önemli olduğuna değinen Plenković, “ileriki dönemde yardım konusunda neler yapabileceğimize hep beraber bakacağız” dedi.
 
Bu içerik 06.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 49 kez okundu.