Petkov eleştirelere yanıt verdi: Muhtıra GERB’e bir ültimatom değil

“Memorandum GERB’e yönelik bir ültimatom değil, anlaşmaya varmak için açık bir pozisyondur.” ‘Değişime Devam’ oluşumunun Eşbaşkanı Kiril Petkov parlamentoda gazetecilere bunu ifade etti. “Önümüzdeki dokuz ay içinde yönetimin düzenleyici kurumlarla ilgili temel önceliklerinin yanı sıra yargı reformu ve güvenlik hizmetleriyle ilgili” diye ekledi.
Petkov, ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak istemediklerini, ancak reformları sürdürmeleri halinde iktidarda kalacaklarını söyledi. Ayrıca Petkov, “Tüm Bulgar toplumu ve dış partnerlerimiz, günün güçlü adamı kim olduğundan bağımsız olarak, Bulgaristan’ın kurumsal bir devlet olmasını ve kamu çıkarlarını koruyacak kurumlara sahip olmasını bekliyor” açıklamasında bulundu.
Petkov, bu sabah memorandumun kendisine ulaşmadığı yorumunu yapan GERB lideri Boyko Borisov’un eleştirisini kabul ettiğini ve bugün GERB Parlamento Grubu Başkan Vekiline gönderildiğini vurguladı ve ekledi: “Borisov’u cesaretli olmaya davet ediyoruz, birlikte düzenleyici kurumların bağımsız kişilerle, dürüstlük kontrollerinden geçmiş, siyasi renkleri olmayan kişilerle doldurulmasını sağlamalıyız”.

Bu içerik 21.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 46 kez okundu.