Petko Georgiev: Radev'in aktif desteği ile Peevski ve Borisov arasındaki özel birliktelik tarafından yönetiliyoruz

Resim
Şu anda Bulgaristan uzun süre devam edecek olan kukla hükümet tarafından yönetiliyor. Siyasi analistler Petko Georgiev ve Georgi Kiryakov, Darik radyonun yayınında bu görüş etrafında birleşti.

Georgiev, şu anda DPS (HÖH) Eşbaşkanı Delyan Peevski ve GERB lideri Boyko Borisov'un iktidardaki hükümeti değiştirmek işlerine gelmediğini, çünkü herhangi bir sorumluluk taşımadıklarını vurguladı.

“Evet, kukla bir hükümetimiz var, ancak Rumen Radev'in aktif desteği ile Peevski ve Borisov arasındaki özel birliktelik tarafından yönetiliyoruz.”

Ülkenin siyasi geleceğine ilişkin olarak ise Kiryakov iyimser olduğunu ifade ederek, gelecek nesillerin değişim konusunda daha iyi şeyler yapabileceğini ve sabırlı olup beklemek gerektiğini söyledi.

Ancak Georgiev'e göre durum tam olarak da böyle değil: “Gelişmemişlik kültürü ile yetişmiş gençler var, onlar olan bitenin normal olduğunu düşünüyorlar- el altından para vermek vs. gibi konuları doğal buluyorlar”

Analistler seçim kampanyası sırasında yapılan anketler konusuna da değinerek, araştırma kuruluşları arasında ücretli anketler yapıldığı konusunda hemfikir oldular. Georgi Kiryakov, “DPS (HÖH) olmadan neredeyse hiçbir şey olmayacağına dair algılar oluşturulacak” dedi.

Georgiev, genel çıkarımlarda bulunulmaması gerektiğini belirterek, “Genelleme yapılamaz, tarafsız olanlar da var, ancak kendilerini kara koyunlardan ayırmak yetişmiş toplumun kendi işi olup, kendi içinde etik kuralları olması gerekli, ama yok” dedi.

Konuşma sırasında PP-DB (DD-DB) Eşbaşkanı Kiril Petkov'un TV Eurocom'da gazeteci Saşo Dikov'a verdiği mülakat da ele alındı. Her ne kadar ülke yönetimindeki bazı tekniklerin yeni farkına vardığını iddia etse de Petkov, siyasi kariyerinin başındaki videolarda yeraltı çevrelerinden insanlarla işbirliği yaptığını paylaştığına vurgu yapıldı.

 

Kaynak: https://novini.bg/bylgariya/politika/841546, (Erişim tarihi, 22.04.2024)

Bu içerik 22.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.