Pendarovski: Adil ve insancıl bir toplum yaratma çabalarında birleşelim

Resim

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Dini Topluluklar ve Dini Gruplarla İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen Yeni Yıl öncesi resepsiyonunda bir konuşma gerşekleştirdi.

“İdeolojik ve kültürel savaşlarda heba olmak yerine, ahlaki değerleri net, adil ve insancıl bir toplum yaratma çabalarında birleşelim. Bu şekilde sadece ıstırabın üstesinden gelip krizi hafifletmekle kalmayıp, aynı zamanda Makedonya gökyüzü altında umudu yeniden canlandırıyor olacağız.” şeklinde konuşan Pendarovski, bir arada yaşamanın yalnızca kibar mesajlar ve selamlaşmalar olarak değil, her şeyden önce kişisel ilişkiler ve dostluklar aracılığıyla inşa edileceğinin altını çizdi.

“Dinlerarası iş birliği, Makedon Ortodoks Kilisesi–Ohri Başpiskoposluğu ve İslam dini cemaati arasındaki dostluk grubu aracılığıyla, bir arada yaşama geleneğini kötü niyetli kişilerin provokasyonlarından en iyi şekilde koruyorsunuz. Bu şekilde siz, inanç farklılıklarımıza rağmen nasıl bir arada yaşanabileceği konusunda tüm Makedon toplumuna örnek oluyorsunuz.” sözleriyle konuşmasına devam eden Pendarovski, günümüzde herkesin beklentisinin çökmüş olan bu karamsarlıktan kurtulup umutların yeşermesinin sağlanması yönünde olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında dini cemaatlerin önemine değinen Pendarovski, dini cemaatlerin yolsuzluk takibatı yapmakla yükümlü olmadıklarını, laik bir devlette bu görevin yetkili devlet kurumlarına ait olduğunu ancak, vicdanlara seslenerek insanların kalplerinde iyi alışkanlıklar  oluşturması konusunda katkı saylayabileceğinin altını çizgi.

Kaynak: https://nezavisen.mk/pendarovski-da-se-splotime-vo-naporite-da-sozdademe-pravedno-i-humano-opshtestvo/, (Erişim tarihi, 27.12.2023).

Bu içerik 23.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.