Peevski, Kiril Petkov ve Hristo İvanov yeni anayasadan memnunlar

Resim

Anayasa değişiklikleri resmi olarak kabul edildikten sonra DD-DB oluşumundan Hristo İvanov ve Kiril Petkov, aynı şekilde HÖH (DPS) Grup Başkanı Delyan Peevski düzeltmelerin olumlu yönde olduğunu ifade ettiler.

“33 yıl sonra toplumsal sözleşme değişti. 33 yıldır aynı kurallar uygulanıp, adalet ve hukukun yokluk hissiyatı ortaya çıktığı görülüyorsa, bugün kuralların değiştiğini söyleyebiliriz” diye konuştu Petkov.

Bir sonraki adım ile ilgili ise düzenleyici kurumların yönetimlerini değiştirmek üzere vaadini verdi. Peevski anayasadaki değişiklikleri başarı olarak nitelendirdi.

“Bugün Bulgaristan için tarihi bir gün. En sonunda kelimenin tam anlamıyla parlamenter bir cumhuriyetiz” dedi.

Peevski’ye göre, kontrolsüz yönetim sergileyen geçici hükümetlerle ilgili konu artık kapanmıştır. Ona göre şu anda sıra yargı reformundadır.

Hristo İvanov’a göre ise anayasadaki değişiklikler yargı reformunun daha sadece başlangıcıdır. İvanov “Avrupa standartlarına göre adil olan, bağımsız, modern bir savcılık ve adalet sistemi gerçek olacak” dedi.

Kaynak: https://www.dnes.bg/politika/2023/12/20/peevski-kiril-petkov-i-hristo-ivanov-dovolni-ot-konstituciiata.592931 (Erişim tarihi, 20.12.2023) 
Bu içerik 20.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.