Parlamentolar arası işbirliğinin yoğunlaştırılması için Türkiye-Arnavutluk arasında toplantı gerçekleşti

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Dış Politika Komitesi Başkanı Mimi Kodheli ile Türkiye Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük arasında bir görüşme gerçekleştirildi.

Arnavutluk Parlamentosu merkezinde yapılan bu toplantı, ilk olarak Türkiye Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük'ün Dış Politika Komitesi Başkanı'nın yeniden atanmasından dolayı Başkan Mimi Kodheli'yi tebrik etmesiyle başladı.

Dış Politika Komitesi Başkanı Mimi Kodheli'nin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesindeki olumlu gelişmeleri ve katkılarını dile getiren Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, memnuniyetlerini ve aralarındaki yakın ilişkileri sürdürmeye ve güçlendirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Görüşmede Türkiye Büyükelçisi ve Dış Politika Komitesi Başkanı Mimi Kodheli, parlamentolar arası işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması için izlenmesi gereken yollara ve yapılması gerekenlere ilişkin bazı noktalara değindi. Türkiye-Arnavutluk’un iki stratejik ortak olarak iki ülke arasındaki ilişkileri mükemmel siyasi ilişkiler düzeyine yükseltmek amacında oldukları ifade edildi.
Resim
Bu içerik 21.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 92 kez okundu.