Parlamento Denkov kabinesine karşı ikinci gensoru önergesini reddetti

Resim
Çarşamba sabahı Parlamento, Başbakan Nikolay Denkov kabinesine karşı “ulusal güvenliği ve ülke savunmasını sağlama konusunda yetersiz kaldığı” gerekçesiyle verilen ikinci gensoru önergesini reddetti. Önergenin lehinde 71, aleyhinde ise 155 oy kullanıldı.
Parlamento Başkanı Rosen Zhelyazkov, önergenin geçmesi için gerekli olan en az 121 oyun toplanamaması nedeniyle önergenin reddedildiğini açıkladı.
Yeniden yapılan oylamada GERB-UDF’den 63, Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan’dan (DD-DB) 58 ve Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) 34 milletvekili önergeye karşı ve kabine lehine oy kullandı. GERB-UDF’den bir, Vazrazhdane’den 35, Bulgaristan Sosyalist Partisi’nden 23, Böyle Bir Halk Var’dan 11 ve bir bağımsız milletvekili ise kabineye karşı güvensizlik önergesi lehinde oy kullandı.
Önergeye tepkı̇ler
GERB-UDF lideri Boyko Borisov önergeden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada “asıl tartışma rotasyon sırasında yaşanacak” dedi. Borisov’a göre, tüm taraflar GERB’in DD-DB ile birlikte toplum yararına bir güç olduğunu anlarsa kabine ayakta kalacaktır. Borisov, “Ancak birleştirici meseleler yerine skandallar peşinde koşma eğilimi devam ederse, en iyisi bu yapıyı dağıtmak ve yeni müzakerelere, yeni seçimlere gitmektir” dedi.
HÖH lideri Delyan Peevski önergeyi saçma ve zaman kaybı olarak nitelendirdi.
Böyle Bir Halk Var lideri Toshko Yordanov önergeden önce “doğru hiçbir şeyin olmadığı ve her düzeyde her şeyin yanlış olduğu bir ülkede yaşadığımızı” belirten ve hükümeti suçlayan bir açıklama okudu.

 

Bu içerik 22.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.