Parlamento, ITN Partisinin yetkisiyle hükümet aday gösteremez

Resim
Bulgaristan’da ITN Partisi yayınladığı parlamento bildirisinde, “protestonun partileri” olarak bilinen “Demokratik Bulgaristan”, “Ayağa Kalk BG! Biz Geliyoruz!” partilerini ve BSP’yi iki yüzlülük, parlamentarizm anlayışı eksikliği ve hükümet kurma istişarelerinde makam ihtiraslı olmakla suçladı.
Bulgaristan Sosyalist Partisi lideri Kornelia Ninova meclis kürsüsünden yeni koronavirüs dalgasıyla başa çıkmak için 6 ay ömürlü bir kabine kurulmasını önerdi. BSP'nin hazır olduğu bir hükümet kurmaya yönelik üçüncü yetkinin uygulanmasında sağduyu ve diyalog çağrısında bulundu.
"Ayağa Kalk BG! Biz Geliyoruz!" adına Maya Manolova, koalisyonlarının üçüncü kabine kurma yetkisinde kabine kurmak için her türlü çabayı göstereceklerini de söyledi.
MRF Genel Başkanı Mustafa Karadayı, sağlık ve ekonomik krizin MRF karşıtı söylemlerle çözülemeyeceğini belirterek, son parlamento seçimlerinden sonra daha fazla diyalog ve reform için bir vizyon beklediklerini de sözlerine ekledi.
GERB meclis grubu başkanı Desislava Atanasova, siyasi bir krizin anayasal bir krize dönüşmek üzere olduğu konusunda uyardı. ITN kabine taslağının bileşiminin mecliste oylanmamasının bir ihlal olduğunu belirtti ve cumhurbaşkanının bu konuyu karara bağlaması için çağrıda bulundu.
GERB hükümet kurma yetkisini iade edecek, ancak bir hükümet taslağı sunacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Boyko Borisov: “Sıra bize gelirse, başbakanlığa Daniel Mitov'u aday göstereceğiz ve cumhurbaşkanlığına insanların görebileceği ve karşılaştırabileceği bir kabine önereceğiz ve belirttiğimiz gibi görevi derhal iade edeceğiz."

Bu içerik 11.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 112 kez okundu.