Papa’ya ikinci ziyaret: Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanović, Papa ile özel görüşecek

Beklendiği üzere ikili, Hırvatistan’ın tanınmasının ve diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü arifesinde, fevkalade olarak tanımlanan Hırvatistan Cumhuriyeti ile Vatikan arasındaki ilişkileri tartışacaklar.

Resim

Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, Pazartesi sabahı Vatikan’a yaptığı resmî ziyaretin başlangıcında eşiyle birlikte Papa ile özel bir görüşme için geldi. Papa’nın özel bir görüşme sonrasında devlet başkanlarıyla hediyeleşmesi adettendir. Resmî olmayan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Milanović, Prens Novak’ın 14. yüzyıldan kalma bir “Misal” yazısını hediye edecek. Misal, Glagolitik ve Hırvat kilisesi Slavcası ile yazılmış bir Roma Katolik mektubudur. Novak Disislavić tarafından gelecekte defnedileceği kiliseye hediye edilmek üzere kaleme alınmıştır.

Milanović, Vatikan’a yaptığı resmî ziyaret sırasında Vatikan Dışişleri Bakanı Kardinal Pietro Parolin ve Devlet Sekreterliğindeki ilişkilerden sorumlu devlet bakanı Başpiskopos Paul Richard Gallagher ile bir araya gelecek.

Yetkililer, Güneydoğu Avrupa’daki ve özellikle Bosna-Hersek’teki durumu da tartışacaklar.

COP26’nın tamamlanması ve Papa’nın ajandası olan “Laudato Si” bağlamında kesin olarak iklim değişikliği konusuna da değinilecek. Cumhurbaşkanı Milanović ayrıca Papalık’ta Hırvat kurumu Rektörü don Marka Đurin ve Roma’daki Katolik üniversitelerinin Hırvat öğrencileri ile buluşacak. Bu, Milanović’in Vatikan’a ikinci ziyareti. 2012 yılında Başbakan olarak o zamanki Papa XVI. Benedict ile de bir araya gelmişti.

Görevinin sekizinci yılında Papa Francis henüz Hırvatistan’a gelmedi.

Bu içerik 15.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 90 kez okundu.