Panayotopulos ve Hrisohoidis’ten mesaj: “Yunanistan’ın sınırları güvenli ve geçilmez olmaya devam edecek”

Resim

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos ile birlikte Yunanistan’ın Meriç Nehri sınır bölgesinde düzensiz göçmenlerin girişlerini engellemek adına inşa edilen duvar ve diğer güvenlik tedbirlerini yerinde denetlemek amacıyla bölgeyi ziyaret eden Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, açık ve net bir şekilde Yunanistan’ın sınırlarının güvenli ve geçilemez olduğu mesajını verdi.
Ziyaret etme sebebi kapsamında sınırların savunulmasının bizzat Yunan Başbakanı’nın emri ve hükümetin almış olduğu karar olduğunu vurgulayan Hrisohoidis, bu konuda gerek güvenlik güçleri gerekse yerel yetkilileri bilgilendirdi. Sınır geçişlerine yönelik herhangi bir adımın kesinlikle engellenmeye devam edileceğini ifade eden Bakan, son günlerde Afganistan’daki gelişmeler ve düzensiz göç konusundaki gelişmelerin muhtemel sonuçlarına da değindi. Afganistan’da yaşanmakta olan krizin yeni göç dalgalarını beraberinde getireceğini söyleyen Hrisohoidis, önceden bazı tedbirlerin alınmasına yönelik bir AB üyesi ülke olarak AB ile birlikte adım attıklarını sözlerine ekledi. Kişilerin demokratik hak ve özgürlüklerini desteklediklerini ifade eden Bakan, diğer taraftan muhtemel gerçekleşecek olan göç dalgalarının başkalarının çıkarları adına kullanılmasına göz yummayacaklarını belirtti.
Aynı ziyarette bulunun Yunan Savunma Bakanı, 18 ay önce göçmenlerle ilgili Meriç’teki sorunların patlak vermesinde günümüze kadar olan süreçte sınır güvenliği bağlamında önemli adımların atıldığını ifade etti. Bu amaçla güvenlik güçleri personelinin arttırılmasının yanı sıra 40 km’lik duvarın da tamamlandığının altını çizen Panayotopulos, teknolojik imkânların da arttırılması sonucu illegal geçişlerle mücadelenin daha etkin hale geldiğini ifade etti. Önümüzdeki aylarda bu amaçla alınacak olan tedbirlerin daha arttırılacağının altını çizen Bakan, sınır güvenliği bağlamında asker, polis teşkilatı ve silahlı kuvvetlerin birlikte uyum içinde çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/politics/561470764/chrysocho-dis-panagiotopoylos-ta-synora-mas-tha-parameinoyn-asfali-kai-aparaviasta-i-ellada-synechizei-na-thorakizetai/ (Erişim tarihi, 25.08.2021)

Bu içerik 20.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 83 kez okundu.