Pahor: Sırbistan diğer tarafı seçerse Bosna Hersek'in geleceği farklı olabilir

Resim

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Batı Balkanlar'daki sorunları çözmenin tek yolunun AB üyelik sürecini hızlandırmak olduğunu söyledi. Pahor, Anadolu Ajansına verdiği röportajda, Sırbistan diğer tarafı tutmaya karar verirse, Bosna Hersek'teki Sırp Cumhuriyeti entitesinin geleceğinin farklı olabileceğini belirtti.
Pahor, Büyükelçiler Konferansı'na katılmak için Ankara'ya geldi. Balkanlar'ın da benzer çatışmalardan muzdarip olduğunu hatırlatan Pahor, uzun süredir NATO ve AB'deki meslektaşlarının dikkatini Batı Balkanlar'daki olaylara çekmeye çalıştığını söyledi.
Sırbistan'ın Batı bloğu ve AB'nin yaptırımlarını uygulamak için büyük baskı altında olduğunu da vurgulayan Pahor, Sırbistan'ın AB üyelik sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, Batı Balkan ülkelerinin AB'ye katılım sürecinin hızlandırılması gerektiğini savundu.
Pahor, "Tek çözüm AB üyelik sürecini hızlandırmak. AB'nin daha fazlasını yapması gerektiğini düşünüyorum. Benzer bir süreci Kosova-Sırbistan ilişkilerinde ve Bosna Hersek'teki bazı etnik gruplar arasındaki gerilimde görüyoruz. Uzun vadede bu sorunları çözmenin tek yolu AB üyelik sürecini hızlandırmaktır" dedi.

 

Bu içerik 12.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.