Pahor: “Bosna Hersek mümkün olan en kısa sürede AB'ye katılmalı”

Resim
Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Dnevni Avaz'a verdiği demeçte, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali dolayısıyla Balkanlarda da çatışmaların tırmanma olasılığına dikkat çekti. Pahor bu nedenle, Bosna Hersek'in bir an önce Avrupa Birliği'ne katılması gerektiğini ifade etti.

Bosna Hersek haber ajansı Dnevni Avaz'a konuşan Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Şubat ayında gerçekleşen Münih Güvenlik Konferansı'nda Bosna Hersek’in AB üyeliğine ilişkin hızlandırılmış bir yol haritası önerdiğini hatırlatarak, bu önerinin daha sonra dokuz AB cumhurbaşkanının Ukrayna için yaptığı ortak bir açıklamada da yer aldığını sözlerine ekledi.
Pahor: "Ukrayna için ortak bir çözüm önerisinde aynı görüşte olan AB ülkelerinin cumhurbaşkanlarının aynı şekilde Bosna Hersek için de ortak noktada buluşmasını temenni ediyorum. Elbette, tüm Batı Balkan ülkelerinin AB'ye entegrasyon sürecinin tamamen hızlandırılması gerekli. Bu süreçte, Bosna Hersek’in işlevselliği ve toprak bütünlüğünün korunması dikkat edilmesi gereken konular” dedi.

Pahor, bölgedeki tüm siyasi liderlerin Batı Balkan halkları ve ülkeleri arasında güvensizlik yaratacak açıklamalardan ve eylemlerden kaçınmasının önemini vurgulayarak siyasi diyaloğun, karşılıklı güvenin ve işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Bu içerik 19.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 168 kez okundu.