Özel Savcılık, casuslukla suçlanan Russeverler Ulusal Hareketi Genel Başkanı Nikolai Malinov aleyhindeki iddianame belgesini mahkemeye gönderdi.

Özel savcılığın yeni seçilen başkanı Valentina Madjarova, bugün bir siyasi parti liderini, devlete ait bilgileri yayınlamak için yabancı bir örgütte casusluk yapmakla suçladı. Malinov'a yönelik soruşturmada tanıkların sorgulandığını, aramaların yapıldığını, bilirkişi incelemelerinin yapıldığını söyledi.

Eylül 2019'da Malinov Rusya lehine casusluk yapmakla suçlanırken, Devlet Ulusal Güvenlik Ajansı emekli Rus istihbarat generali Leonid Reshetnikov'un Bulgaristan'a girmesine on yıllık bir yasak getirdi. Malinov'un Bulgaristan'dan ayrılması yasaklandı. Malinov'un kendisini Rusya Federasyonu'nda yer alan Çift Başlı Kartal Derneği ve Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü adlı iki yabancı örgütün hizmetine sunduğu iddia ediliyor:

Rusophiles Ulusal Hareketi'ne başkanlık etmenin yanı sıra Malinov, Bulgaristan'da 11 Temmuz erken parlamento seçimlerinde Saf ve Kutsal Cumhuriyet için Sol Birlik adlı bir koalisyonda çalışan Anavatanın Canlanması adlı bir partiye de başkanlık ediyor.

Resim

Kaynak: http://www.bta.bg/en/c/DF/id/2435842

(24.06.2021)



Bu içerik 24.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 90 kez okundu.