Osmani Türkiye'yi ziyaret etti, Erdoğan'la görüştü: Kosova'ya verdiği güçlü destekten dolayı kendisine teşekkür ettim

Resim

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Türkiye'ye giderek burada Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
X'te (eski Twitter) bir gönderi aracılığıyla, Türkiye'nin desteği ve bölgenin güvenliğine olan bağlılığı için kendisine teşekkür ettiğini söyledi.
Osmani, “Bugün İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüm. Son dönemdeki güvenlik gelişmeleri ışığında, Türkiye'nin bölgemizdeki barış ve güvenliğe verdiği destek ve bağlılığa şükranlarımızı dile getirdim. Ülkelerimiz arasındaki işbirliğini güçlendirmeye devam etmeye kararlıyız.” dedi.
Aynı şekilde Osmani, Facebook'ta Erdoğan'a bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini yazdı.
Osmani, “Bizim için zor ve sıkıntılı dönemler de dâhil olmak üzere Kosova'ya verdiği güçlü destek için kendisine teşekkür ettim ve ülkemizdeki son gelişmeler hakkında kendisini bilgilendirdim. Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki iş birliğini artırmak için yakın çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı da iki liderin görüşmesini duyurdu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kosova Cumhurbaşkanı Osmani görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.
Görüşmede, Türkiye-Kosova ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındığı belirtildi.

Bu içerik 08.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 19 kez okundu.