Osmani-Peach toplantısı: Ülkenin NATO üyeliği ittifakın güney kanadının güvenliğinin güçlendirilmesine katkıda bulundu

Resim

Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, İngiltere Başbakanı’nın Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Lord Stuart Peach ile bir araya geldi.

Görüşmenin odak noktası, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve mevcut zorlukların üstesinden gelmek için güvenlik alanında karşılıklı işbirliğini yoğunlaştırma olanaklarıydı.

Açıklamada, Osmani’nin “Ülkenin Avrupa entegrasyon süreci için kilit öneme sahip çeşitli alanlardaki reformların uygulanmasına yönelik uzun vadeli İngiliz proje desteğini son derece takdir ediyoruz ve elbetteki, güvenlik alanında işbirliğini geliştirme olanaklarının da dikkate alınması gerekmektedir.” şeklinde konuştuğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede Kuzey Makedonya’nın NATO üyeliğinin dördüncü yıldönümü ile ilgili olarak, Kuzey Makedonya’nın üyeliğinin NATO’nun güney kanadının güvenliğini artırarak ittifaka gözle görülür katkı yaptığının ve NATO üyeliğinin bölgenin ve Avrupa’nın istikrarına olumlu yansıdığının vurgulandığı da belirtildi.

Kaynak:https://novamakedonija.com.mk/makedonija/osmani-pich-chlenstvoto-na-zemjata-vo-nato-pridonese-vo-zajaknuvanje-na-bezbednosta-na-juzhnoto-krilo-na-alijansata/, (Erişim tarihi, 03.04.2024).

Bu içerik 03.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.