Osmani-Kurz görüşmesi: AB vize serbestisi sözüne sadık kalmalıdır.

Avusturya gezisi kapsamında Başbakan Kurz ile bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Avusturya’nın Kosova’ya yönelik desteğinden dolayı duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kosova’ya sunulan yardımın vize serbestisi ile desteklenmesi ve Kosova’nın öznelliğinin güçlendirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Osmani, ayrıca ikili ilişkilerin derinleşmesi adına ekonomi, bilgi teknolojisi ve yeşil gündem gibi alanların geniş olanaklar sunduğunu söyledi.

Osmani, Kosova halkının Avrupa yanlısı olduğunu ifade ettikten sonra Başbakan Kurz’dan Avrupa’nın vermiş olduğu vize serbestisi sözüne sadık kalmasını talep etti.

Görüşmede Sırbistan ile diyaloğa da değinen Cumhurbaşkanı Osmani, bunun karşılıklı tanıma ile sona erecek diyalog eşitliğine bağlı bir diyalog olması yönündeki tutumunu tekrarladı. Ayrıca bölgede kalıcı barışın önkoşullarının Kosova'daki son savaşın kurbanları için adalet, savaş sırasında kaybolanların akıbetinin açıklığa kavuşturulması ve Kosova Cumhuriyeti'nin egemenliğine, anayasal ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi olduğunu vurguladı.

Twitter üzerinden yazmış olduğu yazıda, Kosova ile işbirliğin olumlu yönde ilerlediğini ifade eden Avusturya Başbakanı Kurz, ayrıca diyalog ve iletişimin bölgenin istikrarı için gerekli olduğunu vurgulamaktadır.

Resim

Kaynak:https://telegrafi.com/presidentja-osmani-dhe-kancelari-austriak-flasin-liberalizimin-e-vizave-dhe-integrimin-e-kosoves-ne/ (23.06.2021)



Bu içerik 23.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 88 kez okundu.