Osmani’den İsrail'e mesaj: Çatışma sarmalının daha da kötüleşmemesi için misilleme yapmaktan kaçının

Resim

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, durumun daha da kötüleşeceğini söyleyerek İsrail’in İran’ın saldırısına misilleme yapmaması gerektiğini ifade etti.

İsrail askeri kabinesinin İran'ın saldırısına yanıt verip vermeyeceğine karar verildiği sıralarda, bu sabah müttefik ülkelerle çok sayıda telefon görüşmesi yaptığını duyuran Dışişleri Bakanı Osmani, durumun şu anda kısmen istikrara kavuştuğunu söyledi.

Yapmış olduğu açıklamada Osmani, çatışma sarmalının daha da kötüleşmemesi için İsrail’den bir misilleme kararı almamasını talep ettiğini bildirdi.

Bakan açıklamasında, bir Makedon vatandaşının İsrail'den tahliye talebinde bulunduğunu ve kendisine pasaport verildiğini, ayrıca İsrailli bir özel şirketin, durumun kötüleşmesi durumunda bünyesinde çalıştırdığı dört vatandaşın tahliye edilmesinin sağlanması için Makedon kurumlarıyla temasa geçtiği bilgilerini de aktardı.

Açıklamasının devamında Bakan, “Büyükelçinin ve diplomatların aileleri orada. Büyükelçinin çocuklarının Üsküp'e getirilmesi yönünde talimat verdim ancak kendileri, okullar açık olduğundan ve durum stabil olduğundan orada kalmaya karar verdiler" dedi.

Kaynak: https://rb.gy/w6qqqq, (Erişim tarihi, 17.04.2024).

Bu içerik 15.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 8 kez okundu.