Osmani Cameron'la görüştü: Kosova'nın NATO üyeliği bölgede barış ve istikrar için gerekli bir adım

Resim
Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Perşembe günü İngiltere Dışişleri Bakanı Lord David Cameron'u kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulduğu üzere toplantıda, Kosova ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler, devletlerarası işbirliğinin derinleştirilmesi taahhüdü, Kosova'nın uluslararası konumunun güçlendirilmesinin yanı sıra bölge ve ötesindeki güvenlik durumu tartışıldı.
Basın açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Osmani, Bakan Cameron'a, Kosova'nın uluslararası kurumlara entegrasyonu sürecindeki diplomatik destek de dahil olmak üzere, Birleşik Krallık'ın yıllar boyunca verdiği sarsılmaz destek için teşekkür etti." ifadesi yer alıyor.
Osmani'nin, bölgede ve ötesinde uzun vadeli barış ve güvenliğin sağlanması için gerekli bir adım olarak Barış için Ortaklık'a katılımdan başlayarak Kosova'nın NATO üyeliğinin önemini yinelediği biliniyor.
Benzer şekilde insan haklarının daha da güçlenmesi ve ilerlemesi için Avrupa Konseyi'ne üyeliğin önemi vurgulanmıştır.
"Toplantıda ayrıca bölgedeki ve ötesindeki güvenlik durumu da tartışıldı; bu durumda Başkan Osmani, Bakan Cameron'a, 24 Eylül'de Kosova Cumhuriyeti'ne yönelik saldırı eylemi ve terör eylemi de dahil olmak üzere Sırbistan'ın devam eden istikrarsızlaştırma çabaları hakkında bilgi verdi."
Ayrıca cumhurbaşkanının, İngiliz askerlerini KFOR'a kattığı için Bakan Cameron'a teşekkür ederek, Sırbistan sınırının güvenliği için işbirliğinin önemine vurgu yaptığı biliniyor.
"Bu bağlamda Belgrad'ın desteklediği ve Sırp toplumunda korku ve gözdağı yaratmaya devam eden terörist gruplardan da bahsetti. Buna rağmen Başkan Osmani, Kosova'nın çoğunluk olmayan topluluğun hakları konusunda bölgede bir örnek olduğunu vurgulayarak, Kosova'nın ayrım gözetmeksizin her vatandaşı güçlendirme konusundaki tam kararlılığını yineledi. 

Bu içerik 04.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.