Osmani: Sene Sonuna Kadar Bulgaristan ile Anlaşmazlığın Çözüme Kavuşma İhtimali Var

Resim

Dış İşleri Bakanı Bujar Osmani, yıl sonuna kadar Bulgaristan ile olan anlaşmazlığın çözüme kavuşma ihtimali olduğunu ifade etti.

Kuzey Makedonya diplomasisinin şefi, çözümün büyük ölçüde sorunlarla ilgili Bulgaristan tarafında konuşabileceğimiz bir tarafın olup olmayacağına bağlı olduğunu söyledi.

“Bu yılın sonuna kadar anlaşmazlığın çözüme kavuşmasını sağlayacak ciddi çıkış noktaları olduğunu ve hepsinin de devreye girdiğini düşünüyorum. Bu çıkış noktaları bizim seçimlerimizden önce ve sonra olmak üzere eylül, ekim ve aralık aylarındadır ve bu aylarda bir çözüm yolu bulma ihtimali yüksektir. Ancak yine de belli tarihlere bağlanmamızı doğru bulmuyorum. Çünkü her şeyden önce toplum bu belirlenmiş tarihlerle yaşamakta ve umutlarını da umutsuzluklarını da hep buna göre belirlemektedirler” diyerek açıklamalarına devam etti.

Dış İşleri Bakanı konuşmasında bir sonuç elde edebilmemizi sağlayacak  diyaloğun kurulabilmesi için Bulgaristan’ın gerekli kurumlarını oluşturabilmesinin şimdilik en önemli konu olduğunu ifade etti.

Kaynak: https://cutt.ly/Nm9cExK (Erişim tarihi, 21.07.2021)

Bu içerik 21.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 103 kez okundu.