Osmani: NATO Kosova halkının imha edilmesine engel oldu

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, NATO'nun Kosova Savaşına müdahalesinin 24. yıl dönümünde, Quint ülkelerinin büyükelçileri ile birlikte hayatlarını kaybeden NATO askerleri için saygı duruşunda bulundu. Osmani, Kosova halkının özgürlük iradesine destek olan Batı dünyasının tarihin ve haklının yanında yer aldığını belirtti.

Konuşmasında dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’a duyduğu minneti vurgulayan Vjosa Osmani, Clinton’u Kosova’nın en yakın dostu olarak nitelerken, kendisinin NATO müdahalesinin başladığı gün yaptığı tarihi konuşmasına da sözlerinde yer verdi.
Resim
NATO’nun Kosova halkına yönelik etnik temizlik girişiminde bulunan suçlu bir rejimi durdurduğunu ifade eden Osmani, “Bu nedenle sonsuza dek minnettar kalacağız. 24 Mart bir umut ve özgürlük günüydü. 1999'da Kosova halkının mağdur taraf olduğunu ve saldırganın Sırbistan olduğunu her zaman tekrarlayacağız. Bu tarih kitaplarında sonsuza dek böyle kalacak” dedi.

1999 yılındaki müdahale ile Kosova’nın özgürlüğüne katkıda bulunan NATO üyesi devletlerin vatandaşlarına da teşekkürlerini sunan Osmani, Kosova halkının derin şükranlarına mazhar olduklarını ifade etti.
 
Kaynak: https://www.rtklive.com/en/news-single.php?ID=22988 (Erişim tarihi, 25.3.2023)

 

 

 

Bu içerik 24.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 38 kez okundu.