Osmani, Kosova'nın hedefi NATO, Avrupa Konseyi ve AB üyeliği olmaya devam ediyor

Resim

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, ABD Senatosu'nda Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Senatör Jack Reed ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Osmani’ye göre Kosova, Amerika Birleşik Devletleri'nin özgürlük ve devlet inşası yolunda yer almasının başarılı bir öyküsüdür.

“ABD'nin bölgede, Avrupa'da ve dünyada en fazla Amerikan yanlısı nüfusa sahip olan Kosova Cumhuriyeti'nden daha büyük bir müttefiki ve dostu yoktur.” diyen Osmani, konuşmasının devamında ABD'nin Kosova Güvenlik Gücü'ne (KSF) verdiği destek için Senatör Jack Reed'e teşekkür etti.

Kosova'nın ABD Askeri Eğitim Yardımına dahil edilmesi 2024 tarihli Ulusal Savunma Yetki Yasası gereği bir eylemdir.

Osmani, Amerikan Kongresi heyetiyle yaptığı görüşmede, Kosova'nın hedefinin NATO'nun yanı sıra Avrupa Konseyi ve AB'ye üyelik olmaya devam ettiğini dile getirerek ABD’nin bu sürecin hızlandırılması için destek vermesi gerektiğini de söyledi.

Bu arada siyasi ve güvenlik gelişmeleriyle ilgili olarak Osmani, Kosova'nın ülkenin kuzeyindeki durumu iyileştirmek için adımlar attığını vurgulamakla kalmadı aynı zamanda Sırbistan'ın istikrarı bozan eylemlerine ve Rusya ile işbirliğine dikkat çekti.

Kaynak: https://telegrafi.com/osmani-senatorit-jack-reed-kosova-eshte-histori-suksesi-e-perfshirjes-se-shba-se-ne-rrugen-e-lirise-dhe-shtetndertimit/ (Erişim tarihi, 09.08.2023)

Bu içerik 08.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.