Osmani: Bosna Hersek’in bölünmez bütünlüğünü destekliyoruz

ResimKuzey Makedonya’ya resmi ziyaret gerçekleştiren Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic, Bakan Buyar Osmani ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, AB entegrasyon süreci ve bölgedeki gelişmeler masaya yatırıldı. Ayrıca Kuzey Makedonya’nın AGİT dönem başkanlığı da gündeme gelen konular arasında yer aldı.

Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Kuzey Makedonya ile Bosna Hersek arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 30’uncu yıldönümü olduğunu anımsatan Dışişleri Bakanı Buyar Osmani, Bosna Hersek’in egemenliğini ve bölünmez bütünlüğünü desteklediklerini ifade etti.

Osmani açıklamasında “Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Bosna Hersek’in egemenliğini, bölünmez bütünlüğünü ve Avrupa perspektifini güçlü bir şekilde desteklemektedir. Geçen yıl Avrupa perspektifi açısından her iki ülke için çok önemli bir yıldı. Kuzey Makedonya 17 yıl beklemenin ardından AB ile müzakerelere başladı, Bosna Hersek ise AB adaylık statüsüne alındı. Adaylık sürecindeki tecrübelerimizi mutlaka Bosna Hersek ile paylaşacağız. Biz, Bosna Hersek’in AB entegrasyonunu da destekliyoruz. Ayrıca NATO’nun en son üyesi olarak her türlü desteği vermeye de hazırız.” dedi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic ise iki ülke arasındaki ilişkilerin yüksek seviyede olmasına dikkat çekerek, iki ülke halklarının da birbirine olan yakınlığına vurgu yaptı.
Üsküp-Saraybosna uçak seferlerinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Turkovic açıklamasının devamında “Bu ilişkilerimizi geliştirmek için ulaşım ve ekonomi alanlarında adım atmalıyız. Bu konuda kaydedilecek ilerleme, Kuzey Makedonya ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin gelişmesi yönünde önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bu içerik 20.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.