"Önümüzdeki aylar daha zorlu geçecek" Rama: Enerji tasarrufu yapalım, diğer ülkeler faturaları artırıyor

ResimÜlkenin Başbakanı Edi Rama, 26 Kasım'daki trajik depremin ardından Golem'de inşa edilen dairelerin anahtarlarının tesliminde yer aldı.

Rama, depremde barınaklarını kaybeden 22 ailenin Kavaja'ya sığındığını açıklarken, enerji krizine de odaklandı.

Vatandaşların krizle başarılı bir şekilde yüzleşebilmek için mümkün olduğunca fazla enerji tasarrufu yapmaları gerektiğini vurguladı. Başbakan, enerji fiyatının etkilenmeyeceğini, ancak Kasım ayında 800 KW'ın üzerinde bir bandaj yerleştirme olasılığının olduğunu bir kez daha belirtti.

Rama: Zor bir zaman olduğu gerçeğine değinmek istiyorum. Savaşın getirdiği enflasyon sadece aileler için değil, aynı zamanda başarılı olacağımızdan çok emin olduğumuz tüm gelişim süreci için de zorlayıcı olmuştur.

Ev ve küçük işletme müşterileri için enerji faturasının fiyatını değiştirmemeye kararlıyız. Bunun, bölgedeki diğer ülkelere kıyasla daha düşük olan enflasyonu frenlemede kendi rolü var.

Bu farkındalık gerektirir, ailelerin veya küçük işletmelerin ay sonunda sahip olduğu fiyatlar gerçek fiyatlar değildir. Fatura fiyatı ile gerçek fiyat arasındaki farklar, fiyatın artmaması ve ayrıca herhangi bir kısıtlama olmaması amacıyla devlet tarafından karşılanacaktır.

Herkesten istediğim şey, mümkün olduğu kadar enerji tasarrufu yapmaları, ışıkları boş yere açık bırakmamaları.

Her aile ve her küçük işletme enerjisini boşa harcamazsa bu hassas yolda çok güvende oluruz çünkü kesinlikle fiyatlara dokunmamak ya da kısıtlamalara başvurmamak istiyoruz.

Diğer ülkeler faturaları yükseltiyor, hepinizin İtalya'da tanıdıkları ve arkadaşları vardır. Onlara sadece enerji faturalarındaki artış nedeniyle yaşadıkları stresi sorun. Kosova enerji kısıtlamalarına başladı bile.

Biz cesur ama aynı zamanda tehlikeli bir yol izliyoruz. Tehlikenin üstesinden gelmek için herkesin katkıda bulunması gerekir. Günün herhangi bir saatinde ne kadar tasarruf ederseniz, biz de bu ilerlediğimiz yolu o kadar garanti ediyoruz.

Bu içerik 03.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 46 kez okundu.